CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Besday

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

^______^

04 July 2012

B.O.N.U.S R.A.Y.A 2012

KUALA LUMPUR: Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berkata kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.

“Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini,” kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan, semalam.
Katanya, bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.

Perdana Menteri berkata, kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas itu dapat meringankan beban penjawat awam dan pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Aidilfitri.

“Ini menunjukkan kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajikan penjawat awam dan pesara kerajaan,” kata Najib. Katanya, pemberian bonus dan bayaran khas itu akan melibatkan 1.27 juta penjawat awam Persekutuan dan 590,000 pesara kerajaan dengan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion. - Bernama


Nota Jariku: *** Emmm syukran2 ya PM...bukan kami x bersyukur tp apa salahnya kalo dibahagi sama jumlahnya x kira apa pangkat atau gred...kalo golongan mcm kami ni x merasa sangat punn..kalo basic 50k bg setgh bln gaji mmg berbaloi2 kan..kalo kami x sempat nak kira da habiss..apa2 ponn thanks againnnnnnnnnnn..semakin nampak kehadiran PR...apa citer MoF ada balance ker nk agih2 bonus tu hehehheheh... ^_^

2 comments:

nurwafiy said...

err..maaf ye..harap tak terpedaya sebab statement tu kamu ambil tu statement tahun lepas..

Amna Faqiha said...

nurwafiy: a'ah x apa..tu lah kalo betul mesti dh kecoh2 kan...kenalah nanti saper yg buat tuu

AF

Ucapan Dan Kad Raya Buat Amna