CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Besday

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

^______^

13 December 2009

AF kembali Daaa

Setelah hampir 3 bulan Amna "bercuti" dari alam cyber....entah camana hari nie..tergerak pulak nak masukkan xtvt amna di dalam blognya...hari nie tidak ada xvtv yang menarik sangat pun...cuma hari nie...Ibu dan Cik Nie bawa amna ke perpustakaan kat presint 9....walaupun Amna belum lagi pandai 3M (membaca,menulis,mengira) tapi elok juga bagi pendedahan awal dalam bab baca membaca nie...seperti kata pepatah..melentur buluh biar dari rebungnya..cehhh...
Masa kat dalam perpustakaan ...sempat snap beberapa keping gambar Amna :-








video

03 November 2009



dari Ibu - Amna cepat-cepat berjalan

dari Ayahanda - Amna dapat belajar sebab laptop dah tak ada..

Amna Faqiha adalah Anugerah Ilahi yang terindah buat ibu dan ayahanda, tiada ungkapan untuk diucap dengan kata-kata..tiada jumlah untuk diukur.. hilai tangis dan senyum tawamu pengubat jiwa sekeluarga..

walaupun belum tiba saat dan ketikanya..Amna Faqiha dah dapat 'hadiah" dari ayahanda, ibu, c.na dan c.ni...
Saat yang di tunggu bakal menjelma jua.. rasa macam baru sahaja berlalu, pejam celik..pejam celik..malam bertukar siang..siang bertukar malam..hari berganti hari dah hampir dua belas bulan rupanya..bermacam-macam dugaan silih berganti namun ibu dan ayahanda tabah menghadapinya..

08 October 2009


Pertemuan Pertama Jejak Blogger... terima kasih buat Rosmona sekeluarga yang menjemput kami datang beraya serta layanan mesra..ini merupakan pertemuan pertama dgn Mona & kali pertama juga perjumpaan antara kawan di alam maya..


Hanna Qaisara walaupun tak pernah jumpa tp tootap maintain ramah senyum mesraa melayan tetamu2 ibunya..muach..muach kat Pp hanna..kelass gituu


06 October 2009

ini tok Bat & tok Mak Amna


comey tak Amna bersongkok?



P.Cik P yang pakaikan songkok utk Amna..so cute anak ibu


Semenjak tak ada kamera ni... tak boleh la nak rakam aksi-aksi dan gelagat Amna..hari minggu yang lepas (Sabtu) Amna pergi KLIA, nak balik kampung ke? Oh! tidak Amna nak hantar Ayah Su ibu merangkap hubby tok Su Amna nak pi India (Mumbai) jauuhh tuu ada la 2-3 jam nak sampai..sabaqqq ya tok Su..nanti cuti skolah bleh pi sana ya.. oh! ya sebelum bertolak ke KLIA kami pi majlis hari raya YB Tg Adnan kat presint 9..keciwa la tak mcm dulu..makanan dah hampir habis walaupun awal lagi nasib baik Ibu dan Ayah dah makan kat rumah.. Amna dpt duit raya tau dr Datin..hehehe
Selepas solat maghrib bertolak ke rumah tok su kat Subang Jaya..bermalam di sana..trima kasih daun keladi Amna ucapkan kepada t.Su sekeluarga..nanti ada masa Amna datang lagi..














27 September 2009

08 September 2009

BERBUKA PUASA BERSAMA AF
Pada hari minggu lepas, Amna dan Ibu berbuka puasa kat food court presint 9....sajer bawa Amna keluar, Skrg nie memang jarang sangat bawa Amna keluar...bukan apa...menyahut saranan Kementerian Kesihatan....supaya mengurangkan xtvt di luar..tambah2 lagi ..skg nie Ibu Amna sedang "berpatang" dengan segala macam makanan yang berkolestrol...28hb nie ada temujanji dengan doktor di hospital Putrajaya...doakan semoga semuanya ok yea ! Am in ya Rabb...
Alhamdulillah ...hari minggu kat Food court org tak ramai..kalau hari biasa...mesti fenuhhh.Saja pergi awal ckit...lepas booking meja..bawa Amna "main2" kat tepi kolam renang dan taman permainan kanak2.
Amna dan Ibu di tepi kolam renang

Bermain air bersama ayahanda

"turun dik, apasal termenung tu" gayat ker?

Bergambar dengan Ibu di dalam taman permainan

Sabar yea Amna...belum azan lagi tuu

"Allahummalaka Somtu Wa........."

Wah...dahaga betul yea...minum air apa tuu?

video
Selamat berbuka puasa

07 September 2009

AMNA DAPAT HADIAH LAGI
Semalam , pagi2 lagi ibu keluar pergi Bangi...katanya hendak ke kedai Manjaku...beli baju raya kat Amna..Amna tak ikut sama...ayahanda jaganya kat rumah...Ibu pergi dengan kawannya..lebih kurang pkul 2.00 ptg ibu pulang,banyak juga ibu belikan barang2 keperluan harian untuk Amna...Amna cukup teruja tengok kotak besar yang ibu belikkan...nak tahu isinya..so layanlah pic2 kat bawah nie...
Kotak apa nie Bu? Thanks

ooo...nie rupanya ..barang dalam kotak tuu
Ibu sedang memasang Baby Chair buat Amna

Amna dah tak sabaq2 nak try baby chair nya

Baju raya Amna pada thn nie

Antara barang2 keperluan harian Amna yang ibu belikan

05 September 2009

Majlis Berbuka Puasa
Masa Ayahanda dan Ibu Amna balik kampung tempohari....Mak saudara Amna telah mengadakan Majlis berbuka puasa khas untuk family Ayahanda Amna....Ramai juga ahli keluarga yang datang....ok jugak majlis seumpama ini...kerana ia dapat mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan yang sedia terjalin..Majlis ini akan di adakan setiap minggu sepanjang Ramadhan....iaitu ,dibuat secara bergilir2.
Menu yang di hidangkan masa berbuka

Dua "orang penting" maijlis berbuka tempohari
Kuih muih sedang di potong

Nenek Amna malu untuk bergambar


Ibu tengah suap apa kat Amna tu?

Lauk pauk dah start untuk dihidang

Kanak2 bergotong royong menghidangkan juadah

Masa waktu hampir berbuka

Oleh kerana Amna tak Puasa...So, tunggu kat tangga jea la yea.

31 August 2009

Berpuasa kat Kampung
Dah lama betul tak hapdet blog amna nie...sebenarnya dah satu minggu lebih amna kat kampung..so bersawang laa blognya...Amna balik kampung dengan Cik Naa n Cik Nie....mereka berdua datang ziarah Ibu Amna kat hospital...tiga hari Ibu Amna masuk Wad (nie kisah sebelum Ramadhan )....jadi sebab itu lah mereka bawa amna balik kampung...bagi Ibu rehat secukupnya...tambah2 masa tucuti sekolah.. ramai laa tukang jaga dan dukung Amna...
Tiga hari lepas...ibu balik kampung untuk mengambil Amna balik ke Putrajaya... so dapatlah ibu berpuasa di awal Ramadhan kat Kampung...selalunya dua tiga hari nak berhari raya baru sempat berpuasa kat kampung
Juadah untuk berbuka puasa yang Ibu dan Cik Naa masakkan
Pak su Lie dan Pok Wan...tengah "ready" untuk berbuka

Pak Cik Pie...tukang buat air

Amna di atas ribaan Cik Naa ...masa waktu berbuka

Skg Amna dah pandai duduk atas walker...thanks buat Tok Bat sebab "hadiahkan" Amna walker
Bergambar dengan cik naa

video

Amna dan walkernya he he

AF

Ucapan Dan Kad Raya Buat Amna