Kali ini tentang resepi dari buah labu..dulu2 mak selalu buat..tapi tak sempat nak tanya resepi..pernah tengok & agak2 jerla asal menjadi kann..semangat nak buat..beli buah labu kat pasar..resepi ni asal dari Thailand dgn nama Sangkaya Fakthong, ada org panggil kastard labu & seri kaya labu..
Boleh ikut suka nak potong mcm mana posisi atas tu..saya pon ikut suka hehhe
Bersihkan segala biji2 labu..supaya senang nak letak karamel
Dah siap letak karamel..telur, susu cair & gula..tgk resepi lain diorg ltk santan, gula melaka
Dah settle leh kukus ikut kesesuaian besar kecik labu..labu bah. atas tu letak kat tepi..
Masak sudaaa..dah sejuk boleh potong2..
emmm..sedapppp
2 comments:
olooo tliur pulok.. gulp3.. nok etep ^__^
haa kan teliur doh bakal mama nih..leh google resipi & try heheh
Post a Comment